در تاریخ صنعت و اقتصاد جهان، اختراعات و فناوری هایی به وجود آمده اند که موجب تحولات صنعتی و اقتصادی در جهان شده اند، این تحولات در دوره های زمانی مشخص رخ داده اند، این بازه های زمانی به “انقلاب صنعتی” معروف هستند.
تاکنون چهار انقلاب صنعتی رخ داده است.
انقلاب صنعتی اول را به خاطر تحول بزرگ جایگزینی انسان و ماشین میشناسند، در این دوره نیروی کار انسانی با نیروی موتور بخار جایگزین شد و تغییرات قابل توجهی را رقم زد.

انقلاب دوم را با الکتریسیته و اختراع اتومبیل میشناسند
اختراعات این دوره موجب شد از نیروی برق برای روشنایی، رفت و آمد و بسیاری کارهای دیگر استفاده کرد. اتومبیل در این دوره ساخته شد و بعدها فراگیر شد و جای درشکه و اسب را در شهرها گرفت.
انقلاب سوم به موجب تحولات بسیاری که در سبک زندگی و تکنولوژی به وجود آورده است، به عصر فناوری معروف است. پیشرفت های چشم گیر در صنعت الکترونیک، کامپیوتر و ارتباطات از تحولات این دوره است.
انقلاب صنعتی چهارم، این دوره از تحولات در فناوری و تکنولوژی جهان از بیست سال پیش شروع شده و تاکنون ادامه دارد. فضای مجازی، اینترنت اشیا، هوش مصنوعی از تحولات این دوره هستند.
مثالی برای تحولات انقلاب صنعتی:
زمانی تولید پارچه در روستاها و کارگاه های کوچک انجام میشد، مدتی بعد این صنعت به کارخانجات منتقل شد و دستگاه های بافندگی با موتور بخار بودند که زحمت بافت پارچه را می کشیدند. (انقلاب اول)
سال ها بعد با به میان آمدن الکتریسیته، دستگاه های تولید پارچه برقی شدند (انقلاب دوم)
مدتی بعد دستگاه های تولید پارچه اتوماتیک شدند و دخالت نیروی انسانی به کمترین میزان خود رسید (انقلاب سوم)
بعدها کامپیوتر و صنعت الکترونیک وارد این حوزه شد و فرایند تولید پارچه تسریع یافت و امکان بافت با طرح های مختلف به وجود آمد. (انقلاب چهارم)
نویسنده : امیرحسین عباس زاده
نوشته مرتبط : انقلاب صنعتی اول
یک نظر در “انقلاب صنعتی چیست؟”